Pozvánka na výstavu fotografií 19.10.-12.12.2013

14.10.2013

Příznivci krajinářské fotografie a tvorby Jana Anděla jsou srdečně zváni na výstavu s názvem "Krajina v proměnách času" do Galerie Čerťák v Tmani. Výstava je otevřena denně od 5 do 19 hodin

Jan Anděl (*1943) se téměř pět desetiletí fotograficky věnoval kousíčku krajiny, ve kterém nalezl zalíbení a nakonec i domov. Pár čtverečních kilometrů na západě Krkonoš, které je, nebo bývalo, možno převážně pěšky obejít z Vysokého nad Jizerou – Města na hoře ležícího. Odtud je možno na pozadí hraničních hor pozorovat proměny krajiny tak, jak je čas přinášel. Odtud je možno na pozadí hraničních hor pozorovat proměny krajiny tak, jak je čas přinášel. Kulturní krajiny, kterou lidé v potu tváře vytvářeli snad tisíc let. Ještě v polovině šedesátých let dvacátého století dálkové pohledy přinášely pestrou mozaiku políček, k nimž se půvabně vinuly pentličky cest. 

Autor ve snaze udržet dokumentární rovinu výstavní kolekce při výběru fotografií vědomě rezignoval na výtvarné pojetí, kterému jindy při tvorbě jednotlivých snímků dává přednost. 



RSS

Zvolte jazyk: