Pozvánka na výstavu fotografií od 5.1.-1.2.2013 v Turnově

04.01.2013

Safír Turnov zve všechny na výstavu fotografií autorů Ondřeje Kováře a Jindřicha Vodchnala do Galerie Safír v Muzeu Českého ráje v Turnově. Výstava bude slavnostně zahájena 5. ledna 2013 ve 14.00 hodin a potrvá do 1.února 2013.

O autorech...

Jindřich Vodehnal

 

Můj fotografický začátek byl černobílý film a temná komora. Před 7 roky jsem začal s digitálním záznamem.Vyhovuje mi široká nabídka možností zpracování obrazu. Nemám jedno oblíbené téma. Ale zátiší a krajinný detail rád posunuji mimo realitu. Fotit chodím cíleně. Někdy si obraz vymyslím dopředu a hledám, nebo se vracím při jiném světle. Fotím Nikonem 90 a mému obrazovému vyjadřování nejvíc vyhovuje krátké ohnisko. Vystavené fotografie vznikaly po dobu posledních 5 let.

reklamavodehnal@lit.cz

 

Ondřej Kovář

 

Zabývám se fotografováním od roku 2004 především jako amatér. Ve svých fotografických pokusech jsem prošel různými tématy od portrétu přes krajinu, zátiší, reportáž až po počítačovou montáž. Poslední roky se více věnuji fotografování zátiší, kde vyhledávám převážně širokoúhlé kompozice a detaily. Jsem členem Volného sdružení východočeských fotografů.

Soubor fotografií s názvem „Art e facta“ nabízí snímky zátiší a detailů objektů, jež jsou výtvorem lidské činnosti, předmětů, které už nikdo nepotřebuje a jsou zapomenuty, opuštěny nebo čekají na svou obnovu. Snažím se v nich najít barevnou i kompoziční harmonii a ukázat tak, že i tyto objekty či zákoutí mají svůj půvab a v některých případech i skrytý příběh.

Fotografie zde vystavené vznikaly v období od roku 2006 do dneška. Jsou snímány digitálním fotoaparátem Nikon D70 a důležitým prvkem v jejich tvorbě je následná postprodukce.

ondrej.kovar@tiscali.cz http://ondrakov.euweb.cz

 



RSS

Zvolte jazyk: